Aardbeien - Lambada

lambada1 ´╗┐Lambada is een aardbei met een fantastische smaak. De vrucht heeft een heerlijk vol aardbei-aroma en een aangename consistentie. Lambada is vanwege zijn goede smaak, zeer mooie rode kleur, mooie vruchtvorm en goede vruchtgrootte zowel een prachtige aardbei om zo te eten, als ook zeer geschikt voor banketbakkers en gastronomische keukens. Kortom, Lambada is een uitgesproken vrucht voor de fijnproevers.

Lambada is in 1982 geselecteerd op het toenmalige IVT, nu Plant Research International, uit een kruising tussen: IVT-76013 (Sivetta x Holiday); een selectie met zeer goede vruchteigenschappen en goede produktie en IVT-74112 (Karina x Primella); een selectie met een uitstekende smaak.

Lambada is als kwekersrechtelijk beschermd ras onder licentie in de handel en verkrijgbaar bij uw aardbeivermeerderaar.

Produktiviteit:Matig tot tamelijk goed, met een hoog percentage eerste kwaliteit vruchten. De plant verdraagt een hoge plantdichtheid zeer goed, waardoor de produktie per oppervlakte geoptimaliseerd kan worden.

Groei: Fors met een opgaand, vrij open gewas. De trossen zijn lang en goed zichtbaar. De vruchten zijn hierdoor gemakkelijk en snel te plukken. Dit leidt tot een hoge plukprestatie.

Bloei: Bloeit tamelijk rijk met grote bloemen met goed ontwikkelde meeldraden.

Rijptijd: Vroeg, iets later dan Avanta en duidelijk vroeger dan Elsanta.

Ziekten: Redelijk resistent tegen verwelkingsziekte, stengelbasisrot en vruchtrot. Iets vatbaar voor meeldauw en paarse-vlekkenziekte, en tamelijk vatbaar voor roodwortelrot (in toetsen).

Vruchtkwaliteit: Stevig, weinig kwetsbaar met een inwendig lichtrode kleur. Zeer sappig met een zeer goede smaak en een aangenaam aardbei-aroma. De smaak is duidelijk beter dan van andere rassen.

Vruchtuiterlijk: Groot en iets lang kegelvormig, zeer uniform van grootte en vorm. De vrucht heeft een sprekende, rode kleur en is sterk glanzend.

Vervroegen: Lambada laat zich onder folie goed vervroegen.

´╗┐
lambada1
lambada1