Over Bouten

eves_delight_2 Nieuws;
Sinds begin 2012 hebben wij een tweede locatie aangekocht namelijk Bouten Aardbeien Peelweg 44,op slechts 1 kilometer van het bestaande bedrijf op de Marxweg.Dit 46000m2 grote kassencomplex was een komkommerkwekerij en wij hebben dit in 1 maand omgegebouwd tot een moderne aardbeienkwekerij. Onze totale oppervlakte aardbeien in de kas bedraagt nu 72000m2.


Historie vanaf 1970;
Begin jaren zeventig is ons bedrijf opgestart door Gerard en Annie Bouten op de Marxweg 5 in Meijel. Gerard nam toen de aardbeienteelt over van van zijn vader Piet. Een houten kas van 2000m2 werd gebouwd. Enkele jaren later werd er uitgebreid naar 5000m2 . Destijds werden de kasaardbeien gecombineerd met een de teelt van sla en tomaten.

Midden jaren tachtig waren wij een van de eerste telers die overschakelden naar een aardbeienteelt op substraat(turfmengsel) in hangende emmers die de problemen met bodemziektes moesten voorkomen. Het resultaat was overweldigend, producties namen toe, de milieubelasting nam verder af.

In 1990 werd het bedrijf vernieuwd en uitgebreid aan de overzijde van de Marxweg met een nieuwe kas van 4000m2. Frambozen werd de nieuwe teelt, naast de aardbeien en tomaten. In 1995 kwam Patrick in de maatschap en werd er gekozen voor specialisatie: DE AARDBEIENTEELT. Tevens werd er nog 3500m2 nieuwe kas gebouwd. In het jaar 2000 werd de oude houten kas afgebroken en werd hier een plantenveld aangelegd, waarop nu jaarlijks zo’n 285.000 planten worden opgekweekt van stekje tot volwaardige trayplant.

Met de laatste uitbreiding in 2006 bestaat het bedrijf uit ruim 25000m2 kas met daarin diverse rassen aardbeien, bijna jaarrrond van begin maart tot eind december.

autom.web

Over de verkoop

Sinds 2005 verkopen wij onze lekkere smaakaardbeien ook rechtstreeks aan de consument. Reden hiervoor: om de consument weer de smaak en versheid van ons product te laten zien en proeven. De aardbeien die wij met veel passie en beleving telen.

Sommige klanten rijden zelfs 30 kilometer om de heerlijke aardbeien te kunnen kopen. In een unieke omgeving met een landelijke sfeer doen wij u verleiden om (h)eerlijke verse aardbeien en asperges mee te nemen voor een eerlijke prijs.

Bij ons vindt geen standaard-aardbeien, maar de lekkerste rassen die uw bijna nergens weet te vinden.

Smaakbelevening en de geur van vers geoogst fruit zorgen voor de goede sfeer.

Onze aardbeien worden s’morgens in de vroege ochtend geoogst en direct in de automaat aangeboden.Verser kan niet!!

Naast aardbeien verkopen wij ook asperges exclusief geteeld in de Asperge-gemeente van Limburg namelijk: Peel en Maas.

Na afloop van het asperge-seizoen, derde week juni, beginnen we met de kersenverkoop.